Nunta in stil Country

Country presupune o diversitate de stiluri, in functie de zonele geografice unde apare, printre care French Country, English Country, Country Cottage, Sun Country, Tuscan. Predomina lemnul si materialele naturale, motivele florale, influentele rustice, vintage, culorile neutre sau pastelate ce variaza in functie de stil – de la tonuri de crem, bej, alb, roz deschis pana la maro inchis, negru, gri, kaki, uneori caramiziu. Pentru o nunta country tot ce trebuie sa faci este sa iei elementele cheie ale acestui stil,  sa adaugi si un pic de imaginatie si sa transformi nunta ta intr-una suta la suta “salbatica”. Nunta ta poate sa prinda viata sub amprenta acestor accente atunci cand optezi pentru antichitati, culori vesele si calde, decoratiuni facute din paie, ghinde, spice de grau, rame si margini aurite, detalii rustice country, lambriuri de lemn, vase mari cu motive ornamentale.

Daca optezi pentru o nunta in stil country tipic american, trebuie sa ai in vedere anumite trasaturi, cum ar fi culorile inchise, maro, negru, verde kaki, caramiziu sau gri, in combinatie cu piatra, piele, metal, lana, un aspect simplu, cu linii drepte.

Nu pot lipsi, evident, florile de camp, elemente precum conuri, cizme de cowboys, obiecte de vanatoare ce amintesc de un western american, semineul, lemnul. Texturile sunt simple, destul de aspre, iar accesoriile trebuie sa pastreze nota de vechi.

 In ciuda descrierii destul de dure, country-ul american este primitor si fermecator prin mixul de materiale ce sugereaza caldura si motive care te indeamna la aventura.

Daca optezi spre Country Cottageatunci trebuie sa tii cont de pattern-uri florale, nuante pastelate, tuse vintage, tesaturi delicate, dar si de materiale reciclate, cu alte cuvinte, vei avea un decor deosebit, in care piesele se imbina pe mai multe stiluri.

English Country-ul este ceva mai elaborat, fiind predominat de motive florale si construit intr-o maniera mai incarcata, de la utilizarea tapetelor cu trandafiri imensi la multitudinea accesoriilor antichizate.

Pentru cei care prefera French Country, paleta de culori abunda in nuante pamantii, cum ar fi verde, mustar, portocaliul dovlecilor, teracota sau chiar indigo, culori care dau viata evenimentului, iar accesoriile sunt realizate din materiale naturale, printre care si marmura sau fier.

Stilul Sun Country si Tuscan sunt ambele inspirate de elemente ale naturii, cu sugestia unei calduri si elegante confortabile, in tonuri nisipii.

Surse inspiratie: PintrestStyle Me PrettyFastimoVintage VignettesOn the go bride100 Layer CakeThe Pretty BlogLittle SootiEmmaline Bride, Southern Weddings, Utterly EngagedElizabeth Anne Designs, Once Wed, Strictly Weddings, Ruffled Blog, Wedding Chicks.

blog nunta Daca ti-a placut articolul – SHARE IT. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.