Cultural Beauty … India

India … un teritoriu cu o cultura vasta si diversa, unde limba si obiceiurile se schimba de la stat la stat, dar in acelasi timp sunt legate de traditii comune. Un loc unde festivitatile  sunt pline de farmec si sarbatorite in cel mai extravagant mod … in special nuntile … nuntile sunt cele mai importante evenimente din India. Iar miresele sunt de-a dreptul superbe. Diferite, dar superbe!

Traditiile de nunta se aseamana intre ele intr-un fel sau altul, dar majoritatea isi pastreaza unicitatea in functie de regiune. Tinutele de nunta indiene variaza si ele de la stat la stat, de la stil, textura, design, bijuterii pana la cultura, arta, materie prima, traditii si climat.  Asemanarea dintre rochiile de mireasa este ca toate au un design opulent si sunt realizate din cele mai rare si fine materiale.

Rochiile de mireasa sunt in general rosii, deoarece culoarea rosie este considerata a fi purtatoare de noroc, in timp ce albul este considerat a fi o culoare de doliu in multe regiuni. De asemenea, exista zone in care culoarea verde este cea purtatoare de noroc, fiind considerata simbolul fertilitatii. Pe mainile si picioarele mireselor se regasesc cele mai inedite modele florale.  Picturile de pe maini, picioare, si bindi-ul (punctul rosu desenat pe frunte) sunt nelipsite din costumatia unei mirese.

nunta traditie India

nunta traditie India

nunta traditie India

Surse inspiratie: Pinterest, Wedding Chicks, Tumbrl

blog nunta Daca ti-a placut articolul – SHARE IT. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.