Inspiratie nunta in verde

In cazul in care nu v-ati ales inca culoarea decorului nuntii voastre am realizat cateva colaje cu idei pentru o nunta in verde. Nuantele variaza, de la cele pastel precum “minty”  la cele puternice precum turcoaz.

Nu este absolut necesar ca verdele sa fie culoarea predominanta a evenimentului. Poate fi doar pata de culoare care sa insufleteasca decorul. Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice fiind cea mai echilibrata culoare, o bariera intre culorile calde si reci.

Nuantele de verde inchis indica gusturi simple dar rafinate, si pot fi o alegere perfecta pentru nuntile in care predomina lemnul. Elementul Lemn se exprima cel mai bine prin verde si este asociat adesea cu un nou inceput.

Nuantele pastelate de verde, precum “minty” sunt adesea conectate cu natura, simbolizand prospetimea. Sunt ideale ca si culori de fundal dar in acelasi timp pot fi folosite si ca accente de culoare pentru accesorii.

Pantone a declarat verde-smarald culoarea anului 2013 si paleta acestei culori a fost si este o tendinta importanta. Fie ca  este vorba de fashion, design interior, decoratiuni de nunta, bijuterii sau alte accesorii, verdele inca este un must have.

“ Verdele este cea mai intalnita culoare in natura, ochiul uman vede mai mult culoarea verde decat alte culori din spectrul de culori. De-a lungul istoriei, multifatetatul smarald a stralucit si fascinat. La nivel simbolic, smaraldul este asociat cu claritatea, inovatia, reinnoirea, ceea ce este foarte important in lumea complexa in care traim. Aceasta culoare puternica poate fi folosita cu usurinta atat de catre designerii de moda cat si de designerii de interior.” , a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului de culori Pantone.

Surse de inspiratie: 

Nunta in verde 1: Photo Love Stories via The Frosted Petticoat, Nunta in verde 2:  Ruffled, Nunta in verde 3&4: Wedding Chicks, Nunta in verde 5: The Knot , Nunta in verde: 6:  One To Wed

blog nunta Daca ti-a placut articolul – SHARE IT.  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.