Cum stabilim data nuntii?

El a pus intrebarea … Tu ai spus DA! … Ce urmeaza? Ei bine, urmeaza o perioada foarte frumoasa, plina de iubire si emotie. Iti vei imagina in fiecare zi rochia de mireasa, florile, muzica … iar totul va fi minunat. Pentru a avea parte de nunta pe care o meritati si pe care o doriti, in primul rand, trageti aer adanc in piept, relaxati-va si bucurati-va de fiecare moment, in special atunci cand veti lua deciziile impreuna: locatie, invitatii, culori, muzicafotografrochievoal lung sau scurtcostum, etc., etc., etc

organizare nunta

Primul lucru la care trebuie sa va ganditi inainte de a stabili data nuntii,  este ce fel de nunta va doriti. Stilul nuntii ales conteaza la stabilirea detaliilor, plecand de la sezon, locatie, buget, si pana la paleta de culori.

Sfatul meu: Faceti fiecare o lista cu tot ceea ce este important pentru voi. Doriti o nunta mica si intima sau mare si formala? Poate o nunta la malul marii sau la munte? Aveti in minte o tematica anume? Lista trebuie sa contina cat mai multe detalii precum locatie, muzica, fotograf, videograf, decor, tort, rochie/costum, etc. Comparati listele si faceti compromisuri acolo unde este necesar. Nu uitati ca, desi, este nunta voastra si totul trebuie sa fie asa cum va doriti voi, este bine sa luati in considerare si asteptarile  celorlalti, in special cele ale parintilor si prietenilor apropiati.

organizare nunta

Dupa ce ati schitat conceptul nuntii, urmatorul pas este stabilirea datei. Inainte de a stabili data nuntii trebuie sa tineti cont de:

Sezon – perioada cea mai populara este cea cuprinsa intre lunile iunie – octombrie, din evidentul motiv – vremea. Datorita trendului nuntilor cu tematica, nuntile organizate in perioada de iarna au inceput sa creasca. Sunt cupluri care opteaza pentru o nunta All White in  perioada noiembrie – februarie sau pentru o nunta de primavara in perioada martie – iunie cand flori precum freziile, lalelele, zambilele, narcisele, lacramioarele, liliacul sunt nelipsite. Locatia – verificati disponibilitatea restaurantului.  Buget – daca suportati singuri cheltuielile nuntii trebuie sa luati in considerare daca aveti suficient timp pentru a strange banii necesari. Cateva luni in plus pot face diferenta pentru a va permite tot ceea ce va doriti.  O zi cu semnificatie – sunt cupluri care aleg sa se casatoreasa in ziua in care s-au cunoscut, ziua de nastere a unuia dintre ei,  in noaptea de Revelion, sau orice alta zi care are o semnificatie speciala. Calendarul crestin  – In functie de religie puteti cauta un preot care sa va explice cand se fac nunti si care sunt regulile pe care trebuie sa le respectati.  Nu se fac nunti in 2015 (calendar ortodox):

  • In toate zilele de post de peste an
  • In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora
  • In saptamana lasatului sec de carne ( 15 februarie – 21 februarie )
  • In Postul Sfintelor Pasti ( 22 februarie – 12 aprilie )
  • In Saptamana Luminata ( 13 aprilie – 19 aprilie )
  • In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel ( 08 iunie – 28 iunie )
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 15 august )
  • In postul Nasterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )
  • In perioada de la Craciun pana la Boboteaza ( 25 decembrie – 6 ianuarie )

organizare nunta

Acum ca ati stabilit data nuntii este momentul sa va anuntati familia si prietenii. O idee buna sunt cardurile Save The Date.

blog nunta Daca ti-a placut – SHARE IT.  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.