nunta la mare

Întrebări despre Nunta La Mare

Sezonul 2020 a fost unul dintre cele mai interesante de până acum. Deși, nu am putut organiza nunțile planificate să aibă loc anul acesta (aproape toate au fost reprogramate pentru sezonul 2021), am primit un număr extrem de mare de solicitări pentru nunți la mare sau ceremonii pe plajă. Astfel, ne-am lovit de tot felul de situații noi și foarte multe solicitări nerealiste din partea cuplurilor. De aceea, ne-am gândit că ar fi bine să povestim puțin despre ceea ce facem noi, echipa Nunta La Mare, și ce NU facem, să răspundem la cele mai des întâlnite întrebări, practic să elucidăm puțin din “misterul” nunților la mare în România și ce înseamnă planificarea acestora.

1. Unde este locația Nunta La Mare?

Nunta La Mare nu este o locație, ci un concept pe care îl propunem cuplurilor încă din anul 2011. Oferim servicii de planificare și coordonare personalizate nevoilor fiecărui cuplu în parte, precum și servicii de design floral și de eveniment ținând cont de locația aleasă, stilul, preferințele și bugetul mirilor. Din acest motiv, atunci când ne solicitați o ofertă pentru o nuntă la mare, vă trimitem ofertele și prețurile care reprezintă serviciile oferite de Nunta La Mare și nu ale locațiilor, fotografilor, videografilor, etc. Mai multe detalii despre noi și serviciile pe care le oferim găsiți aici și aici.

nunta la mare

Există multe locații care sunt poziționate la malul mării de-a lungul litoralului românesc și fiecare are propriile “reguli” privind organizarea evenimentelor de acest gen, plecând de la perioada în care organizează evenimente, tipul meniului, capacitate minimă sau maximă acceptată până la personal, logistică, decor, ș.a.m.d. Nici una din locații nu a  fost gândită de la început pentru astfel de evenimente – nunți la mare. De aceea fiecare are avantaje și dezavantaje, care pot fi interpretate diferit de cuplurile care doresc o nuntă la mare în funcție de preferințe și priorități. Am povestit mai mult despre tipul și stilul locațiilor într-un articol scris pentru WedMag. Îl găsiți aici.

2. Cât costă o nuntă la mare?

Bugetul unei nunți la mare este un subiect complex și diferă de la caz la caz, în funcție de preferințele fiecărui cuplu. Am avut situații când o nuntă de 30 de persoane a avut bugetul dublu față de o nuntă de 100 de persoane. De aceea, o spunem de fiecare dată, bugetul unei nunți (la mare) este dat de alegerile făcute de miri în privința locației, a furnizorilor, a momentelor de entertainment, și multe multe alte detalii.

consultanta nunta la mare

Bineînțeles, că în urma unei întâlniri unde vom povesti despre stilul nunții care vă reprezintă putem schița un buget estimativ pentru a avea un punct de plecare. Însă, în nici un caz nu putem să vă oferim cu precizie o ofertă fixă pentru o nuntă la mare fără a cunoaște detalii importante precum: numărul de invitați, tipul ceremoniei dorite, câte nopți de cazare, perioada când doriți să aibă loc, ce stil de decor, ce furnizori, etc. Dacă încă nu știți ce stil de nuntă la mare vă reprezintă, am scris un articol care v-ar fi de mare ajutor. Îl găsiți aici.

3. ne dorim doar o cununie și o petrecere cu maxim 30-50 de persoane. Nu vrem nuntă. DE ce trebuie să achităm comision de planificare? 

Această întrebare a venit în primul rând de la cuplurile care  și-au reprogramat nunta la anul dar totuși și-au dorit să facă ceremonia (în special cununia civilă pe plajă) și o petrecere după. Dar nu au considerat că este necesar să opteze pentru partea de planificare și coordonare, cumva aceasta să fie făcută benevol de către noi. Asta pentru că “oricum nu aveți nunți  anul acesta”.

Dar lucrurile stau în felul următor: dacă vă doriți doar organizarea ceremoniei pe plajă și atât lucrurile sunt simple, dar dacă vă doriți o ceremonie pe plajă, apoi petrecere, cazare pentru invitați, furnizorii necesari desfășurării evenimentului, etc. și noi să ne ocupăm de tot, atunci lucrurile sunt mult mai complexe. Astfel, pentru noi, nu contează că nunta va avea loc la anul cu 200 de persoane și acum doriți doar o cununie pe plajă. Planificarea acestei “simple” cununii cu toate cele specificate mai sus implică multe detalii și timp pe care îl alocăm pregătirii evenimentului. De aici și comisionul pentru partea de planificare.

nunta la malul marii

De asemenea, faptul că avem puțin timp la dispoziție pentru planificarea evenimentului nu înseamnă că trebuie să plătiți mai puțin. Din contră, planificarea unei nunți la mare se face, în general cu minim 6 luni și maxim 12 luni înainte de eveniment, câteodată chiar și mai mult. Planificarea unei nunți într-un timp scurt (1 luna, etc.) pentru noi înseamnă muncă la foc automat, peste program, nopți nedormite, timp petrecut departe de familie, etc. Toate acestea ni le asumăm doar în baza comisionului de planificare achitat de către voi.

Bineînțeles, suntem perfect conștienți că sezonul 2020 este unul aparte și tocmai de aceea am făcut anumite modificări ofertelor noastre. Toate ofertele Nunta La Mare reflectă dedicarea și implicarea întregii echipe pentru realizarea evenimentului vostru. Impresii de la cuplurile care au  colaborat cu noi găsiți aici.

Un alt aspect important pe care ar trebui să îl aveți în vedere atunci când vă planificați nunta/cununia la mare este că aproape oricine poate să se ocupe de decor însă acest lucru nu este valabil și pentru planificarea evenimentului. Există o mare diferență între decor/design eveniment și planificare/organizare eveniment. Am scris despre diferența dintre Planner vs. Designer vs. Coordonator aici.

4. Ofertele furnizorului x sau y sunt prea mari. Vrem să plătim mai puțin. 

Printre altele, rolul nostru este de a găsi furnizorii potriviți fiecărui eveniment și de a coordona lucrurile în așa fel încât să aveți parte de nunta la mare dorită. Costurile furnizorilor și condițiile lor, depind de fiecare în parte. Ținând cont de stilul și mărimea evenimentului putem solicita oferte personalizate și în anumite cazuri să obținem oferte cu discount, dar asta rămâne la latitudinea ficărui furnizor cum își evaluează munca și timpul. Chiar dacă evenimentul durează doar câteva ore munca unui fotograf/videograf, de exemplu, este aceeași când vine vorba de prelucarea materialului, plus că ziua este blocată fără a mai putea lua alte evenimente, etc.

nunta la mare

Bineînțeles că de-a lungul celor 10 ani am creat legături frumoase cu anumiți colaboratori datorită energiei și a implicării lor iar o parte din ei au oferte speciale pentru clienții noștri. Însă, NU avem contracte de colaborare doar cu anumiți furnizori indiferent de domeniul de activitate, colaborăm și recomandăm cu drag toți furnizorii care ne împărtășesc valorile. Recomandăm furnizorii în funcție de stilul, preferințele și bugetul ficărui cuplu. Chiar și așa, anumite servicii nu pot fi contractate sub anumite prețuri.

5. de ce nu putem face cununia civilă pe plajă fără a avea domiciliu sau rezidență? 

Pentru că, din păcate, așa spune legea din România. Și, în afară de a vă oferi toate informațiile necesare despre pașii care trebuie urmați, nu vă putem ajuta cu depunerea dosarului sau rezolvarea cununiei fără rezidență. Am luat legătura cu toate primăriile de pe litoralul românesc și răspunsul a fost același, ca de fiecare dată: fără rezidență NU SE POATE iar dosarele se depun de către miri!  Mai multe detalii despre cununia civilă la mare am scris aici.

 

ceremonie pe plaja

6. Dorim decorul pentru ceremonie ca în fotografia x. Cât ne costă? 

Cererile de acest gen sunt aproape zilnice. Și aproape de fiecare dată răspunsul mirilor este același “Din păcate este peste bugetul nostru”.  Și nouă ne plac fotografiile de pe Pinterest cu ceremoniile pe plajă care sunt absolut minunate, însă de cele mai multe ori transpunerea lor în realitate înseamnă alocarea unui buget considerabil. Fie că este vorba de tipul florilor folosite, fie mărimea aranjamentelor, de restul elementelor de decor necesare, etc.

Dacă deja aveți un buget alocat, cel mai simplu ar fi să îi spuneți floristului / designerului care este acesta și eventual să îi arătați o poză, două de inspirație ca să își dea seama de stilul pe care îl doriți. Iar apoi să îl lăsați să vă facă o ofertă personalizată ținând cont de bugetul pe care îl aveți și a stilului preferat. Vă spunem cu siguranță că există soluții iar cu puțină creativitate, decorul poate să fie WOW, chiar dacă nu va fi o copie identică a pozelor de pe Pinterest, ceea ce oricum nu este recomandat. De asemenea, majoritatea floriștilor, apeciază câteva poze de inspirație dar nu vor face copy paste, ci își vor pune amprenta personală pe designul evenimentului. Cel puțin, noi așa facem. Altfel ce se întâmplă cu pasiunea și plăcerea de a fi creativ?

ceremonie pe plaja

La realizarea unei oferte pentru decor, fie că este vorba doar de o ceremonie pe plajă sau a întregului eveniment, se ține cont de multe detalii, nu doar de florile folosite și manoperă. Este atât de complex acest proces încât vom face un articol special pentru această parte (în curând).

7. DE CE ȘEDINȚA DE CONSULTANȚĂ SE PLĂTEȘTE? 

Atunci când doriți să vă planificați o nuntă la mare de la distanță, informațiile despre planificarea unei nunți pe litoralul românesc precum locații și condițiile acestora, furnizori, ceremonii, etc. sunt extrem de prețioase. Astfel știți de la început ce implică o nuntă la mare în România și dacă într-adevăr este ceea ce vă reprezintă.  La finalul unei întâlniri cu noi veți avea toate informațiile necesare pentru a începe planificarea evenimentului, fie că este alături de noi sau nu.

O ședință de consultanță nu reprezintă obligativitatea de a colabora exclusiv cu noi. Bineînțeles, ne-ar face plăcere ca împreună să planificăm nunta voastră la mare și dacă vom colabora, investiția de 55 Euro se va scădea din pachetul ales. De asemenea, este și o modalitatea de a face selecția între cuplurile care într-adevăr își doresc o nuntă la mare și înțeleg valoarea informațiilor oferite și cei care doar vânează informații. Mai multe detalii despre ședințele de consultanță online găsiți aici.

ceremonie pe plaja

8. Firma x mi-a făcut următoarea ofertă. Oferiți un preț/pachet mai bun? de asemenea, Dorim o ofertă și pentru o nuntă în Grecia.

Planificăm și coordonăm nunți la mare exclusiv în România. Nu o spunem prea des, de fapt aproape deloc. Dar suntem pionerii nunților la mare pe litoralul românesc. O facem din 2011 și de atunci promovăm constant conceptul de nuntă la mare. Pregătim un articol despre evoluția noastră și abia așteptăm să îl împărtășim cu voi 🙂

Dar, revenind la subiect. Știm că în ultimii ani au apărut firme și persoane care organizeză nunți pe plajă și la malul mării. Ni se pare un lucru foarte bun, întrucât acum nu mai suntem singurii care promovam acest gen de evenimente și astfel tot mai multă lume află despre posibilitatea de a face nunta la mare. De asemenea, nu ne dorim să organizăm toate nunțile la mare și chiar dacă ne-am dori, nu am putea nici fizic și nici emoțional. Așa că ne vedem de bucățica noastră în continuare și o facem în stilul nostru propriu.

Așadar, dacă ne trimiteți oferte pe care le-ați primit de la alte firme nu schimbă cu nimic stilul în care lucrăm sau facem ofertele. Suntem de părere că relația dintre noi -organizatorii, și voi – mirii trebuie să fie una de colaborare. Este important ca înainte să începem colaborarea să ne cunoașteam și să ne asigurăm (de ambele părți) că există un vibe bun între noi. Nu putem fi pe placul tuturor, cum nici nu putem garanta cu vom colabora cu oricine. Nunta va fi un succes dacă relația noastră va fi încă de la început una sinceră și transparentă. Mai multe detalii despre noi găsiți aici.

ceremonie pe plaja

Vrem să venim în întâmpinarea voastră cu cât mai multe detalii despre noi, ce înseamnă planificarea unei nunți la mare și serviciile pe care le oferim. Pentru orice întrebări sau detalii nu ezitați să ne contactați.

Echipa Nunta La Mare ®️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.