Botez Albert

În luna iunie a anului 2018 a avut loc botezul lui Albert, băiețelul Ramonei, designer florist și fondatoarea Almira Events. A fost super fun și am petrecut un weekend minunat în Vama Veche. Am rugat-o pe Ramona să ne povestească puțin despre botez și despre pregătirea acestuia.

Pentru noi a fost foarte important ca botezul să se desfășoare în Vama Veche, fiind locul nostru de suflet. Ne-am dorit să petrecem la malul mării, alături de familie și prietenii cei mai apropiați. Și pentru că mai mult de jumătate din invitați nu erau din zonă și ar fi avut nevoie de cazare, știam că locația ideală pentru evenimentul nostru este OK BY OVO. Întotdeauna am crezut că totul se întâmplă cu un motiv și ni s-a confirmat încă odată cănd lucrurile s-au așezat în așa fel încât să putem face botezul pe 9 iunie în locația mult dorită. Nu ne-am dorit petrecerea clasică de botez, ci mai degrabă o reuniune cu cei dragi, preț de un weekend, în care să ne bucurăm unii de ceilalți și să îl creștinăm pe băițelul nostru, în aer liber, la malul mării. Ceea ce am și făcut.

botez la malul marii

O mare parte din invitați au ajuns de vineri. Seara am pregătit un bufet suedez cu burgeri și bere, acompaniate de sunete angelice de handpan, un instrument rar, de colectie, care îmbină percuția cu muzicalitatea în cel mai fin mod și merge perfect cu spiritul Vămii. Băieții de la HandPan România au făcut un show pe cinste. 

Pentru a păstra starea de relaxare și a evita agitația specifică evenimentelor de acest gen, am pus în camerele invitaților programul de desfășurare al evenimentului, alături de un bujor alb și o amintire din partea noastră.

Botezul și petrecerea au avut loc Sâmbătă. Ne-am dorit o petrecere de zi, pentru a ne bucura căt mai mult de mare și de soare. Deși în prima parte a zilei erau semne de ploaie, vremea a ținut cu noi și a fost superb pe tot parcursul evenimentului. Am început cu ceremonia religioasă  în aer liber, având marea pe fundal. Preotul Ștefan a ținut o slujbă foarte frumoasă, care a fost un moment superb și ne va rămâne întipărit în inimi pentru totdeauna. 

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul mariibotez la malul marii

Tematica botezului a fost – Travel around the world -, deoarece îi dorim din tot sufletul să călătorească cât mai mult, să fie aventuros, să cunoască cât mai mulți oameni și culturi diferite. Stilul decorului a fost minimalist cu accent pe detaliile care aveau importanță pentru noi. Culorile principale au fost turquoise, verde, alb și crem. Fiecare masă a purtat denumirea unei țări care are un loc special în viața noastră. Printre elementele de decor am folosit machete ale unor mijloace de călătorie comandate special pentru eveniment din Germania, numele meselor au fost modelate din sârmă de Paul Cristian Cordoș care a fost prezent și la eveniment, sticluțe de diferite mărimi în nuanțe de turquoise și verde în care s-au regăsit florile naturale, toate albe precum bujori, dalii, astilbe, bouvardia, campanula (floarea clopoțel), eucharis, ornitogalum, lalele, eustoma, matthiola, antirrhinum (gura leului).

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

Mărturiile pentru invitați au fost cărți și anume “Cartea de la Vama Veche” de Cristian Pepino – care conține poveștile pline de haz pe care le-a trăit sau le-a auzit în vacanțele petrecute la 2 Mai, Mamaia-sat și Vama Veche în anii ’60, ’70, ’80 și chiar ’90. Le-am împachetat frumos cu hârtie craft – tematica travel – și panglică de catifea turquoise iar lângă ele am așezat șervetul de pânză și programul cu momentele din ziua evenimentului.

Am vrut să oferim amintiri inedite celor prezenți, atât adulților cât și copiilor și am ales să îi avem alături de noi pe Paul Cristian Cordoș de la Art Bending, Liana Oprea de la Caricaturalia și Viorica Soare de la Minuni.ro care ne-au ajutat să redescoperim copilăria și a fost super tare. 

Paul Cristian Cordoș, pasionat de modelajul sârmei, a fondat conceptul Art Bending în anul 2011. Primele obiecte au fost realizate în anii 2001 – 2005 după o perioadă de studiu independent asupra formei și texturii firului de sârmă. Performațele stradale de la Cluj-Napoca, Sibiu, Paphos, Viena și Paris i-au adus aprecieri, astfel lucrările sale au ajuns să fie cunoscute în România, Franța, Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie, Canada, S.U.A. și Japonia. Abordeaza exclusiv linia minimalistă, o simbioză între artă și obiect. A făcut un LIVE BENDING SHOW pe cinste cu obiecte din fir continuu realizate pe loc pe toată durata evenimentului pentru fiecare dintre invitați. 

botez la malul marii

Liana Oprea a călătorit ani de zile pe trei continente, a publicat, a căutat. Din toate acestea și cu ghidajul unui bun prieten, cunoscutul caricaturist Adrian Bighei, s-a născut pasiunea pentru caricatură. Arta de a privi oamenii și a le găsi și reda sâmburele de veselie, de copilărie. Îi plac motocicletele. Și pisicile. Conduce o motocicletă Honda Shadow, aka Heart of Gold, și este condusă de o mâță, care uneori pare să știe, alteori, nu, că o cheamă Pișcot.  A făcut caricaturi cu drag pentru toți cei care au dorit.

Veronica Soare crede în bunătate și generozitate, și că doar ele pot salva ceea ce mai poate fi salvat pe lume. Când i-a venit ideea minuni.ro, a pus și caleidoscoapele în poveste, fiindcă și-a dorit ca minuni.ro – caleidoscop de fapte bune, să fie un proiect prin care oricum am privi, lumea e frumoasă.  A fost alături de noi pentru două ceasuri bune, cu atelierul de caleidoscoape care s-a adresat copiilor mari și mici. 

Pentru partea de Food & Drinks pe lângă bufetul suedez completat de berbecuț la proțap și open bar, am pregătit un Coffee Bar și Tequila Bar. Asta pentru că în familia noastră cafeaua este membru cu acte în regulă și pentru că Tequila a fost alături de noi la cele mai reușite petreceri de le-a lungul timpului. Și bineînteles un Candy Bar, pentru că tuturor ne place ceva dulce din când în când. 

botez la malul marii

botez la malul marii

botez la malul marii

Unul dintre cele mai frumoase și memorabile momente a fost atunci când Simona Halep a câştigat primul său turneu de Mare Şlem din carieră! Am privit cu toții, cu mari emoții și ne-am bucurat din tot sufletul pentru Simona!!! Bravoo!!!! 

Simona Halep

Am avut parte de evenimentul pe care ni l-am dorit. Vreme frumoasă, omeni calzi și veseli, relaxarea se simțea în aer. Prietenul nostru Dan – The DJ – a avut grijă ca muzica bună să nu lipsească și a ținut petrecerea animată până la final.

botez la malul marii

botez la malul marii

La tăierea tortului toată lumea a aprins artificii și din nou ne-am reîntors în copilărie. Vă mai amintiți de ele?

Iar cireașa de pe tort au fost artificiile vecinilor și s-au văzut absolut superb.”

Locație: Ok by OVO Vama Veche

Concept Eveniment: Travel

Design floral & eveniment: Almira Events

Muzică ambientală: HandPan România

Papetărie: Altfel de Invitații

Mărturii: Cartea de la Vama Veche de Cristian Pepino

Costumații bebe & lumânare botez: Demetria

Fotografii: Prietenii noștri de la Orange Photos

Tort & Candy Bar: Miss Baker

Live Bending Show: Paul Cristian Cordoș Art Bending

Caricaturi: Liana OpreaCaricaturalia

Atelier de caleidoscoape: Veronica Soare Minuni.ro

Muzică și Voie Bună:DJ Keloo

Make up: Alexandra Apreutesei

Hair: Diana Bicu

Artificii: de la vecini dar s-au văzut foarte bine și la noi :))

Bonus: Simona Halep a câştigat primul său turneu de Mare Şlem din carieră!!!! Ce amintire frumosă!!!!