Design floral & eveniment

Procesul nostru de design

Se bazeză pe personalizare, având grijă ca fiecare detaliu să fie luat în considerare în crearea poveștii din ziua evenimentului. Rezultatul designului este orientat spre alegerea elementelor de decor care vor oferi echilibrul între temă și concept.

Tema nunții

Reprezintă stilul ales care se va regăsi în toate elementele ce vor compune decorul, de la invitații, mărturii, până la aranjamentele florale. Poate fi vorba de un citat, o floare, melodie, de paleta de culori aleasă, pene sau perle, un look preferat care poate fi vintage sau retro, și lista continuă. Este foarte important ca tema să exprime personalitatea și valorile mirilor, să aibă o semnificație personală pentru a putea fi integrată ușor în decorul evenimentului.

Conceptul 

Reprezintă esența unei idei. Înainte de a lua o decizie este important să vă dați timp și să vă gândiți la ce vă reprezintă și ce emoții doriți să transmiteți în ziua evenimentului. Acestea vor defini atmosfera, designul și restul detaliilor. Pentru ca toate elementele să se îmbine armonios (invitațiile, mărturiile, buchetul de mireasă, rochia, costumele, aranjamentele, florile, paleta cromatică, muzica, etc.) vă sfătuim să începeți prin a vă defini viziunea și a alege un concept potrivit vouă.

Stilul vostru personal este cel care va da și stilul nunții. Un concept bun este simplu, dar memorabil.

Echipa noastră va fi alături de voi pe tot parcursul procesului creativ, ajuntându-vă să puneți cap la cap toate componentele necesare.

 

Printre serviciile de design pe care le oferim se regăsesc:

❀ Propunerea conceptului
❀ Alegerea paletei de culori
❀ Idei personalizate de design
❀ Design floral: consiliere în alegerea florilor ținând cont de sezon, buget, temă, concept, etc.
❀ Design lumini în funcție de necesitățile locației
❀ Propunerea elementelor de decor potrivite evenimentului
❀ Realizarea decorului în locație
❀ Etc.

Dispunem de o gamă variată de accesorii pentru:

❀ Nunți cu tematică (marină, vintage, shabby chic, rustică, country, all white, fairy tale, etc.)
❀ Decorul sălilor de evenimente
❀ Ceremonii/evenimente în aer liber
❀ Candy Bar, Photo Corner, Cigar Bar, Lemonade Bar, etc.;
❀ Papetărie (invitații, carduri masă, meniuri, etc.);

Designer Almira Events

16178639_10154855136547159_2772333518991967736_o

Ramona Macovei, fondatoarea Almira Events și Nuntă La Mare, este o persoană energică, creativă și un wedding planner devotat care a iubit întotdeauna delicatețea și prospețimea pe care florile o oferă. Este fascinată de puterea pe care acestea o au – aceea de a înfrumuseța totul în jurul lor și de a aduce zâmbete pe fețele oamenilor, ceea ce iși dorește să realizeze și prin intermediul Almira Events.

Pe lângă experiența acumulată de-a lungul anilor în care a avut ocazia să planifice și să coordoneze peste 100 de evenimente, la sfârșitul anului 2014 s-a decis să aprofundeze acest domeniu minunat numit floristică. Din dorința de a se dezvolta constant și de a veni în întâmpinarea voastră cu cele mai noi tendințe din designul floral și de eveniment, a urmat diferite cursuri și workshop-uri cu profesori de design floral consacrați atât din România cât și din afara tării.


Atelierele ILBAH - Martie - Iunie 2015 

Cursul de design floral din cadrul Atelierelor Ilbah  din București s-a desfășurat sub îndrumarea Lectorului Universitar Sanda Lazur cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu. În cadrul cursului s-au învățat și practicat tehnicile și regulile estetice consacrate pentru realizarea aranjamentelor florale la nivel de artă. De-a lungul cursului au fost invitați speciali, care au făcut carieră în domeniul floristicii printre care și Lectorul univ. Dr. Sorina Petra, cu care a facut o incursiune chiar și prin serele moderne ale Facultății de Horticultură din Bucuresti.

Bloom your life by Floristiq Art International - Octombrie 2015

Bloom Your Life a avut loc la Cluj și a fost organizat de Floristiq Art International. Workshop-ul s-a desfășurat sub îndrumarea a patru designeri floriști consacrați:  Andreea Stor (Romania), Lana Bates (Marea Britanie), Alice Amber și Andrey Kostin (Rusia) și au fost abordate teme noi de design floral. Prima zi a fost dedicată accesoriilor florale și s-a încheiat fastuos cu o prezentare de modă. A doua zi au fost prezentate noi alternative pentru buchetele florale, iar în a treia zi cursanții au descoperit cât de importantă este munca în echipă și cum pot include plantele la ghiveci în aranjamentele florale. 

 

FOUNDATION in Floral Design - Modul I - Februarie 2016

Foundation in Floral Design este un curs internațional de floristică împărțit în trei module. Modulul I al cursului a fost susținut de Andreea Stor, fondatoarea Floristiq Art International și Julie Person – consultant în floristică, profesor de design floral și demonstrator internațional. În cadrul modulului I accentul a fost pus elementele și principiile designului floral, regula proporțiilor, condiționarea florilor și o multitudine de tehnici, de la cele mai simple până la cele mai complexe.

 

GREGOR LERSCH - Bloom your Business - Martie 2016

Bloom your Business este un program complex, conceput pentru dezvoltarea floriștilor, atât în materie de design floral, cât și în materie de business. În 2016 a fost susținut de Maestrul Gregor Lersch și Andreea Stor. Gregor Lersch este recunoscut la nivel mondial ca fiind un designer florist de top iar stilul său îmbină toate tipurile de artă florală cu tehnici inovatoare. Este unul dintre profesorii de design floral internațional care a influențat generații de floriști, iar în 2016, a fost pentru prima dată în România.

 

TIMFLORALIS Aprilie 2016

În aprilie 2016, timp de trei zile, a avut loc a doua ediție a Festivalului de Flori Timfloralis Timișoara și totul a fost de vis! Ramona Macovei, fondatoarea Almira Events & nuntalamare.ro a reprezentat Mangalia, alături de designerii floriști din cadrul Asociației Floriștilor Români, veniți din toată țara. Împreună au realizat designuri florale magice și s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare.

Festivalul Timfloralis îşi propune să asocieze toate metodele artistice în care florile pot fi folosite. În aprilie 2016, timp de trei zile Timfloralis a inundat Timișoara de flori și a adus împreună designeri, arhitecți, peisagisti, floristi internaționali, ecologişti, studenți, elevi, școli, universități, artiști, firme şi comercianți al căror scop a fost și este să reamintească tuturor adevărata valoare a florilor. Mai multe despre Timfloralis aici

Vă invităm să intrați în atmosfera magică a florilor:

 

 

 

FOUNDATION in Floral Design - Modul II - Noiembrie 2016

Modulul II al cursului Foundation in Floral Design a fost susținut de Andreea Stor, fondatoarea Floristiq Art International și Julie Person – consultant în floristică, profesor de design floral și demonstrator internațional. Modulul II a fost despre oameni creativi, muncă în echipă, multă informație, practică pe măsură, voie bună, energie și prima zăpadă din 2016! Ca de fiecare dată așteptările au fost depășite.

 

 

Bloom Your Life - Noiembrie 2016

Bloom Your Life este un program unic de design floral organizat de Floristiq Art Internaţional și este dedicat floriștilor din toată țara. În anul 2016 evenimentul a avut loc la Palatul Culturii din Iași, un oraș al oamenilor creativi, iubitori de cultură și pasionaţi de frumos în colaborare cu Decro Floristică. A fost un altfel de workshop, accentul s-a pus pe munca în echipă iar rezultatul a fost realizarea unei instalaţii florale inedite, un brad înalt de patru metri care a încantat privirile vizitatorilor.  Ramona Macovei a făcut parte din echipa de traineri alături de Raluca Olaru – Iași, Biciuscă Bogdana – Roman, Ana Maria Stanciu – Buzău și Laura Draghici – Ploiești sub îndrumarea Andreei Stör, fondatoarea primei scoli de design floral din Romania Floristiq Art International.

 

FOUNDATION in Floral Design - Modul III - Ianuarie 2017

În luna ianuarie a avut loc la Cluj ultimul modul din cadrul cursului Foundation in Floral Design organizat de  Floristiq Art Internaţional, fiind cel mai spectaculos eveniment dedicat educației florale din România. Rosa Valls, profesor internațional în design floral cu o experiență de peste 30 de ani a  venit din Spania pentru a susține cursul alături de Andreea Stor. Ultimul modul al cursului internaţional de design floral FOUNDATION a culminat cu o ceremonie de absolvire în care cursanţii, în urma celor 165 de ore de practică intensă au primit certificatul de designer florist.